De ce să folosim imprimarea 3D pentru prototipare?

 

Prototiparea este un pas esențial în procesul de dezvoltare a produsului. De aproape trei decenii, imprimarea 3D pentru prototipare este folosită pe scară largă pentru a crea prototipuri fizice în scopuri de vizualizare, prototipuri funcționale sau teste. Și beneficiile sunt numeroase.

 

Reducerea ciclului de dezvoltare a produsului cu ajutorul prototipurilor imprimate 3D

 

Imprimarea 3D pentru prototipare este folosită de 30 de ani, deoarece este o modalitate rapidă și fiabilă de a produce mai multe iterații de design. Aceasta minimizează eficient riscul și utilizarea resurselor în faza de dezvoltare a produsului. De asemenea, accelerează procesul de luare a deciziilor prin existența prototipurilor fizice, în special atunci când alegi între mai multe designuri diferite. Pentru dezvoltatorul finlandez de tehnologie sportivă Polar Electro, acest lucru este cu atât mai adevărat. Echipa de dezvoltare a produsului a companiei utilizează imprimarea 3D încă de la începutul procesului pentru a economisi timp valoros.

 

A avea acces la o imprimantă 3D internă este în general mai bun decât a externaliza imprimarea 3D. Imprimarea 3D internă poate în multe cazuri însemna livrare în aceeași zi, chiar și pentru mai multe iterații. Cu toate acestea, este adesea o alegere mai bună să imprimați 3D prototipurile decât să le produceți cu metode tradiționale precum frezarea CNC. Motivele principale sunt eficiența costurilor și timpul mai scurt de execuție al pieselor.

 

Prototipurile imprimate 3D permit luarea de decizii mai bune

 

Prototiparea funcțională cu imprimarea 3D facilitează dezvoltarea produselor pentru a crea mai multe iterații înainte de a trece la fabricarea uneltelor de producție. Aceasta permite companiilor să evite erorile costisitoare înainte de a introduce noi produse pe piață. Prototipurile funcționale pot fi imprimate 3D cu materiale foarte similare materialelor utilizate la produsul final. Acest lucru înseamnă că prototipurile funcționale pot fi, de asemenea, utilizate în faza de testare a noului produs. A avea acces la prototipuri fizice permite, de asemenea, companiilor să descopere erori sau defecte înainte de a comanda unelte costisitoare pentru matrițare prin injecție.

 

Imprimarea 3D pentru prototipare schimbă modul în care proiectăm produsele

 

Multe dintre designurile pe care le considerăm drept normale astăzi sunt rezultatul restricțiilor în producție. Imprimarea 3D oferă noi posibilități de a crea produse optimize cu funcții noi, designuri ușoare, deoarece complexitatea designului nu este o provocare în cadrul imprimării 3D.

Companiile folosesc imprimarea 3D pentru a accelera dezvoltarea de produse care implică muncă intensivă, pentru a economisi costurile de producție și pentru a permite crearea de piese de schimb la cerere. Tehnologia este folosită și pentru producția în volum mic a pieselor finale optimizate cu performanțe superioare.

Cu toate acestea, fiecare produs nou începe cu o idee bună. Și în acest sens, imprimarea 3D s-a dovedit a fi neprețuită atunci când vrei să transformi acea idee într-o formă fizică.

 

Alegerea tehnologiei și a materialelor corecte de imprimare 3D pentru prototipare

 

Există o gamă largă de materiale diferite care permit echipelor de dezvoltare de produse să testeze prototipurile și performanța lor în condiții reale de utilizare, expuse la substanțe chimice, condiții meteorologice sau încărcări mecanice. De asemenea, există un număr tot mai mare de materiale care imită produsul final. De exemplu, materialele asemănătoare cauciucului sau compozitele umplute cu lemn. Dar dacă doriți doar iterații rapide în stadiul incipient, cel mai probabil alegerea dvs. va fi PLA, poliamida sau nailonul.

 

Când vine vorba de alegerea tehnologiei de imprimare 3D potrivite pentru prototipare – totul depinde de nevoile dvs. Aveți nevoie de iterații rapide? Aveți nevoie de piese rezistente? Aveți nevoie de geometrii extrem de precise? Toate acestea definesc tehnologia de imprimare 3D de care aveți nevoie.

PRINTEAZa 3D

Furnizor de top al soluțiilor de imprimare 3D de ultimă generație. 

Inovație și Producție

Cu pasiune pentru inovație și angajament pentru excelență, revoluționăm lumea producției și designului.

Printeaza Viitorul

Puterea transformătoare a tehnologiei de imprimare 3D ne permite să dăm viață ideilor, depășind limitele a ceea ce este posibil. 

Explorare Continuă

Ceea ce ne diferențiază este urmărirea noastră neobosită a inovației.

Explorăm constant noi materiale, tehnologii și aplicații pentru a oferi clienților noștri acces la cele mai noi soluții care le stimulează succesul.

Succes comun

Succesul nostru se bazează pe parteneriate puternice. Lucrând împreună, deblocăm noi posibilități și stimulăm creșterea reciprocă.

Valorizăm aceste relații și ne străduim să creăm conexiuni de durată bazate pe încredere, transparență și succes comun.

Colaborare Inspirata

Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm și să transformăm ideile în realitate cu precizie și calitate.

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi pe site
    ×