Infill

Infill-ul (umplutura) reprezintă un aspect important al procesului de printare 3D și se referă la structura internă a obiectului tipărit. În loc să imprime un obiect complet solid, imprimanta 3D folosește un model de umplere pentru a crea o structură internă formată dintr-o rețea de bare, grilaje sau alte forme geometrici. Această umplutură are scopul de a sprijini și de a consolida obiectul, reducând în același timp cantitatea de material necesară și timpul de printare.

Infill 0 %

Infill 0% înseamnă că obiectul tipărit în 3D va fi complet gol în interior, fără nicio umplutură. Aceasta înseamnă că stratul exterior al obiectului va fi susținut doar de suporturile de imprimare. Această opțiune este potrivită pentru obiecte decorative sau pentru prototipuri rapide unde rezistența structurală nu este o preocupare majoră.

 

INFILL 20 %

Un infill de 20% înseamnă că aproximativ 20% din volumul total al obiectului este umplut cu o rețea de bare sau grilaje. Această umplutură oferă un echilibru între rezistență, utilizarea de material și timpul de printare. Este adesea folosit pentru obiecte care nu necesită o rezistență extrem de mare, cum ar fi modelele arhitecturale sau obiectele decorative.

Infill 40%

La un infill de 40%, aproximativ 40% din volumul total al obiectului este ocupat de umplutură. Acest nivel de infill oferă o rezistență mai mare decât infill-ul de 20%, fiind potrivit pentru obiecte care necesită o susținere suplimentară sau o rezistență sporită, cum ar fi suporturi pentru rafturi sau componente mecanice non-critice.

 

INFILL 60 %

Infll-ul de 60% înseamnă că aproximativ 60% din volumul total al obiectului este umplut cu material. Acest nivel de infill oferă o rezistență semnificativă și stabilitate structurală. Este potrivit pentru obiecte care necesită o rezistență ridicată și susținere, cum ar fi carcasele pieselor mecanice sau componente ale dispozitivelor de prindere.

INFILL 80%

Un infill de 80% înseamnă că aproximativ 80% din volumul total al obiectului este umplut cu material. Acest nivel de infill oferă o rezistență foarte mare și stabilitate structurală, fiind potrivit pentru obiecte care necesită o susținere maximă și rezistență la încărcări mari. De exemplu, pentru componente mecanice supuse la stres sau structuri cu sarcini grele, infill-ul de 80% poate fi preferat.

INFILL 100 %

La un infill de 100%, întregul volum al obiectului este umplut cu material, făcându-l complet solid. Aceasta oferă cea mai mare rezistență și stabilitate structurală, dar implică și utilizarea maximă a materialului și un timp de printare mai îndelungat. Infll-ul de 100% este adesea utilizat pentru obiecte care necesită o rezistență extremă, cum ar fi componente mecanice de înaltă performanță

 

In cazul in care nu sunteti siguri ce sa alegeti, cea mai sigura si eficienta alegere este infill-ul de 40%.
Va recomandam sa alegeti aceasta optiune.
0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi pe site
    ×